آب‌وهواشناسان ایران

صفحات این ویلاگ در راستای آگاهی سازی واطلاع رسانی مسایل آب‌وهوای(اقلیمی) می باشد

آب‌وهواشناسان ایران

صفحات این ویلاگ در راستای آگاهی سازی واطلاع رسانی مسایل آب‌وهوای(اقلیمی) می باشد

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

شکارچیان روسی

فعالان محیط زیست بر این باورند که صدور مجوز شکار به اتباع خارجی، هیچ‌گونه توجیهی نداشته و حاصل آن، تحریک شکارچیان بومی و افزایش تخلفات شکار در مناطق است. نکته جالب آنکه طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، کل درآمد حاصل از فروش مجوز‌های شکار در سال گذشته، یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان بوده است!

روهی از شکارچیان روس که اخیرا وارد کشور شده‌اند، اکنون در استان خراسان رضوی مستقرند تا تور شکار خود در ایران را با شکار قوچ اوریال در پناهگاه حیات وحش حیدری آغاز کنند.
 
به گزارش «تابناک»؛ در حالی است که سازمان حفاظت محیط زیست بابت پروانه‌های شکاری که سال گذشته صادر کرد و همچنین نحوه مبهم هزینه‌کرد درآمد حاصل از آن‌ها، هنوز مورد انتقاد متخصصان حوزه حیات وحش و فعالان محیط زیست قرار دارد، اما حالا با اعلام ظرفیت برای شکار ۴۴۷ چهارپا در دواز ده استان کشور، موج جدیدی از اعتراضات را به وجود آورده است.

شکارچیان روس در سکوت خبری وارد طبیعت خراسان رضوی شدندبنا بر اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، سال گذشته ۴۰ درصد از پروانه‌های شکار چهارپایان به اتباع خارجی، ۴۰ درصد به شکارچیان داخلی و ۲۰ درصد به بهای کم به شکارچیان بومی تعلق یافته بود، اما این سازمان در سال جاری، بدون هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی اقدام به صدور پروانه‌های شکار کرده و اگر دسترسی فعالان محیط زیست به مکاتبات و صورتجلسه‌های داخلی این سازمان نبود شکار این ۴۴۷ جانور وحشی در سکوت و بی‌خبری کامل رسانه‌های صورت می‌گرفت.

با احتساب اینکه سازمان حفاظت محیط زیست امسال هم مانند سال گذشته ۴۰ درصد از پروانه‌های شکار را به شکارچیان خارجی اختصاص داده باشد ۱۷۸ مجوز شکار به شرکت برگزارکننده تور‌های شکار در ایران تعلق خواهد گرفت تا شکارچیان خارجی را به زیستگاه‌های دوازده استان کشور وارد کند.

این در حالی است که فعالان محیط زیست معتقدند که صدور مجوز شکار به اتباع خارجی هیچ‌گونه توجیهی نداشته و حاصل آن علاوه بر کشتار حیات وحش، ترویج شکار، تحریک شکارچیان بومی و افزایش تخلفات شکار در مناطق است. نکته جالب آنکه طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست کل درآمد حاصل از فروش مجوز‌های شکار در سال گذشته یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان بوده است! ‍
 
اینکه فروش مجوز شکار به اتباع خارجی برای مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست چه سودی دارد که علی‌رغم این حجم گسترده از انتقادات دانشگاهیان، فعالان محیط زیست و نمایندگان مجلس، همچنان بر آن اصرار دارند پرسشی است که تا کنون پاسخی قانع‌کننده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به همراه نداشته است.

به گزارش تابناک، برگزارکننده تور‌های شکار در ایران، اسرافیل شفیع‌زاده، مدیر شرکت گردشگری یاسمین پارسه است که سال ۹۲ با همراهی مراد طاهباز، شکارچی بین‌المللی و عضو هیات مدیره موسسه میراث پارسیان، پروانه قوچ لارستان را در آمریکا به مزایده گذاشته و به گفته خودشان برای فروش هر پروانه، مشتری صدهزار دلاری پیدا کردند.
 
  • ۰
  • ۰
کهرم: «در خصوص ماجرای میانکاله واقعیت این است که در تالاب سم ریخته‌اند. برای اینکه ما در آن حوالی شکارچی داریم، صیاد ماهی داریم، گله‌دار داریم، گاومیش‌دار داریم، کشاورز داریم و در این میان البته سازمان حفاظت از محیط زیست هم داریم. این‌ها وقتی که به دلایلی با یکدیگر به مشکل می‌خورند و وضعیت پیچیده می‌شود و برخی اوقات از سوی برخی از آنان چنین اقداماتی صورت می‌گیرد و در تالاب سم می‌ریزند، مثلا کسی از محیط‌بانی دلخور است برای جبران کردن دلخوری خود می‌رود چندین بار اخطار می‌دهد و بعد تهدید به ریختن سم هم می‌کند و در نهایت تهدید خود را عملی می‌کند.»
 
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۷ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
 
پ
 

علت مرگ پرندگان در تالاب میانکاله توسط رئیس سازمان دامپزشکی تشریح شد.

دکتر رفیع پور در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تلفات پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله یک بحران بود و تا به حال با آن مواجه نشده بودیم، اظهارکرد: اولین اقدامی که سازمان دامپزشکی انجام داد، بررسی موضوع برای تشخیص اینکه آیا بیماری مشترک بین انسان و یا پرندگان بوده و یا خیر، صورت گرفت.

وی افزود: با بررسی‌های صورت گرفته بیماری مشترک میان پرندگان و انسان یعنی نیوکاسل و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان رد شد.

رفیع پور بیان کرد: در ادامه آزمایشات و نمونه برداری‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که سم بیوتوکسین یا سم طبیعی سبب مرگ پرندگان مهاجر شده است.

وی درباره چگونگی تولید این سم نیز توضیح داد: در مکان‌های راکد همچون باتلاق و یا تالاب، بوته‌های پوسیده شده و یا لاشه حیوانات آبزی میکروبی به نام کلستروبوتولیوم تولید می‌کند که آن سبب ایجاد بیماری بوتولیسم می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در آن تالاب‌ها به علت وجود گیاهان پوسیده شده و از سوی دیگر حشرات و کرم‌های مدفون در داخل گل و لای به آن میکروب آلوده شده و پرندگان نیز با تغذیه از آن‌ها، مسموم و تلف می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دوره مرگ و میر این پرندگان به اتمام رسیده است، گفت: دو درصد از این پرندگان به این علت از بین رفتند.

رفیع پور تصریح کرد: برای برون رفت از این مشکل در سال‌های آینده در تالاب میانکاله و سایر تالاب‌ها، باید گیاهانی که اکسیژن تولید می‌کنند، کشت شود.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر آب باید در تالاب‌ها و باتلاق‌ها به جریان افتد تا سمی که در شرایط بی‌هوازی تولید می‌شود دیگر فعال نشود.

نظر متفاوت اسماعیل کهرم؛ تقابل شکارچیان با محیط زیست احتمال مرگ دسته جمعی پرندگان

اسماعیل کهرم، فعال شناخته شده محیط زیست نیز تقابل شکارچیان با سازمان محیط زیست را با مرگ دسته جمعی پرندگان در تالاب میانکاله بی‌ارتباط نمی‌دانست.

وی در گفتگو با «همدلی» گفت: «در خصوص ماجرای میانکاله واقعیت این است که در تالاب سم ریخته‌اند. برای اینکه ما در آن حوالی شکارچی داریم، صیاد ماهی داریم، گله‌دار داریم، گاومیش‌دار داریم، کشاورز داریم و در این میان البته سازمان حفاظت از محیط زیست هم داریم. این‌ها وقتی که به دلایلی با یکدیگر به مشکل می‌خورند و وضعیت پیچیده می‌شود و برخی اوقات از سوی برخی از آنان چنین اقداماتی صورت می‌گیرد و در تالاب سم می‌ریزند، مثلا کسی از محیط‌بانی دلخور است برای جبران کردن دلخوری خود می‌رود چندین بار اخطار می‌دهد و بعد تهدید به ریختن سم هم می‌کند و در نهایت تهدید خود را عملی می‌کند.»

کهرم با یادآوری اتفاق‌های مشابه در سال‌های پیش افزود: «البته این نخستین بار نیست که چنین واقعه‌ای رخ داده و چندین بار در گذشته همین تالاب میانکاله تجربه چنین اتفاقی را داشته است، برخی از شکارچیان متاسفانه برای گرفتن انتقام چنین کار‌هایی را انجام می‌دهند و این وضعیت را برای پرندگان ایجاد می‌کنند. حالا وقت آن است که مسئولین به مردم راستش را بگویند، در میانکاله سم ریخته‌اند، همانطور که در سال ۱۳۷۳ و همچنین در سال ۱۳۸۲ همین کار را در میانکاله انجام دادند. اخباری مانند بوتولیسم یا هر بیماری دیگری درست نیست.»

این فعال محیط‌زیست با اشاره به سم بوتولیسم که پیش‌تر برخی از مسئولان آن را دلیل مرگ پرندگان تالاب میانکاله دانستند، تصریح کرد: «بوتولیسم در اثر فاسد شدن گوشت قرمز یا گوشت سفید مانند ماهی به‌وجود می‌آید و یک شبه ایجاد نمی‌شود و زمان‌بر است. اکنون چطور می‌توان پذیرفت بوتولیسمی که تا الان آنجا نبوده در ظرف دو روز ظاهر شده و حدود هشت هزار پرنده را از بین برده؟ خیر چنین نیست. البته آنجا استخر‌های پرورش ماهی هم وجود دارد که هر سال با آهک شست‌وشو می‌دهند می‌شورند و آن آب در تالاب میانکاله سرازیر می‌شود و آب را مسموم می‌کند، اما باز می‌گویم که دلیل اصلی سم است.»

این استاد دانشگاه به تجربه خود در این زمینه اشاره کرد و گفت: «من یک زمانی در اروپا و آمریکا پرنده‌هایی را که مسموم می‌شدند معالجه می‌کردم و به نوعی متخصص این کار هستم، موقعی که کار معالجه این پرنده‌های مسموم را انجام می‌دادم، باید تمام معده آن‌ها را شست‌وشو می‌دادم تا معالجه شوند، البته این برای زمانی بود که هنوز زنده بودند، بنابراین من می‌دانم پرنده‌ای که مسموم شده باشد چگونه است؛ پرنده‌های دارای مسمومیتِ با سم، فضله‌های زرد رنگ دارند، من اتفاق اخیر را پرسیده‌ام، تمام این پرنده‌هایی که افتادند دارای فضله‌های زرد رنگ هستند.»

  • ۰
  • ۰

ویروس کرونا

شمار قربانیان ویروس کرونا در چین به 1114 نفر رسید

در چین طی 24 ساعت اخیر 97 تن دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند و شمار قربانیان این بیماری در این کشور به 1114 نفر افزایش یافت.

12.02.2020
 
شمار قربانیان ویروس کرونا در چین به 1114 نفر رسید
 
 

پکن/خبرگزاری آناتولی

کمیسیون بهداشت ملی چین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که طی 24 ساعت گذشته 97 تن دیگر در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا (2019-nVoC) جان خود را از دست داده اند و شمار قربانیان این بیماری نیز به 1114 نفر افزایش یافته است.

بر اساس این بیانیه، تعداد مبتلایان به این ویروس 44 هزار و 653 نفر اعلام شد که وضعیت 8 هزار 204 نفر از این افراد وخیم است. تعداد افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا نیز 21 هزار و 675 نفر اعلام شد.

این در حالی است که تعداد افراد تحت مراقبت به 185 هزار و 37 نفر رسیده است.

گفتنی است ویروس جدید کرونا (2019-nVoC) برای اولین بار 12 دسامبر در شهر ووهان چین شناسایی شد. کمیسیون بهداشت و درمان شهرداری ووهان در 31 دسامبر، اعلام کرد که 27 نفر که با بازار غذاهای دریایی شهر در ارتباط بودند، به این "بیماری مرموز" مبتلا شده و این بازار بسته شده است. ویروس کرونا در بیشتر شهرهای چین مشاهده شد. دولت چین به منظور پیشگیری از گسترش آن حمل و نقل عمومی در 13 شهر را موقتا متوقف کرد.

همچنین تعداد زیادی از مراکز توریستی مانند اماکن تاریخی و موزه‌ها در پکن نیز به روی گردشگران بسته شده است. وزارت دارایی چین پیشتر اعلام کرد که 144 میلیون دلار برای پیشگیری از شیوع این ویروس اختصاص داده است.

- ویروس کرونا

علائم این ویروس 80 درصد شبیه به سندرم حاد تنفسی «سارس» بوده و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت می کند. در حالی که اولین علائم ویروس کرونا به تب بالا، گلودرد، سرفه، تنگی نفس و اسهال ظاهر می شود، در مراحل بعدی باعث ذات الریه و نارسایی کلیه شده و در نهایت ممکن است منجر به مرگ فرد شود.

واکسنی برای این ویروس تاکنون وجود ندارد و تنها راه نجات از آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار زیر نظر پزشکان در قرنطینه است. مقامات چینی از شهروندان این کشور خواسته‌اند از حضور در اماکن شلوغ و عمومی خودداری کنند. این ویروس از طریق مسافران به خارج از چین نیز سرایت و نگرانی‌هایی را در سراسر جهان ایجاد کرده‌ است.